DSC_0579

Με τον Καρπό Φροντίδας, φροντίζεις τη νοστιμιά, την υγεία αλλά και τον συνάνθρωπό σου!

unnamed-2

DSC_0633

Μια πατάτα ζουμερή, γλυκιά σαν κάστανο, που ταιριάζει σε όλα τα μαγειρέματα, από τη Νότια, της ακριτικής Πέλλας. Αυτή η συνταγή, είναι η αγαπημένη μου. Την φτιάχνεις μια καθημερινή, σαν κύριο πιάτο και όλα μέσα σου μεταμορφώνονται σε ευτυχία. Σ’αυτήν τη περίπτωση, κάνεις ολοκληρωμένο το έγκλημα, τουτέστιν μόλις ψηθούν, ρίχνεις πάνω τους μερικές φέτες τυρί του τοστ, που θα τις αγκαλιάσει και θα λιώσει μαστιχωτά πάνω τους. Την μαγειρεύεις στο γιορτινό τραπέζι, δεν μένει ψίχουλο. Το τραγανό μπέικον πάνω της, δίνει ένταση σε όποιο πουλερικό ή κρέας θέλεις να συνοδέψει μια πατάτα.

DSC_0577

Υλικά για 6-7 άτομα

1 κιλό πατάτες Καρπός Φροντίδας

1 συσκευασία μπέικον κομμένο σε φετάκια

3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

1/2 φλ. ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

DSC_0581

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατατούλες με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν al dente. Να μην λιώνουν.

Τις στραγγίζουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε. Σε δυνατή φωτά, σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε ανακατεύοντας συχνά.

Στο τέλος, ρίχνουμε το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε πάραυτα.

DSC_0629