pastourmas proveios

O παστουρμάς δεν είναι ένας. Στην πραγματικότητα, ο “παστουρμάς” δεν είναι παρά μια τεχνική. Με παράδοση από τα βάθη της Ανατολίας, που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παράγεται με τον ίδιο τρόπο, όπως τις αρχές του περασμένου αιώνα, με την ίδια οικογενειακή συνταγή των ανθρώπων που τον έφεραν στην Ελλάδα, όπως η οικογένεια Μιράν. Ο παστουρμάς γίνεται με μοσχάρι, γίνεται με καμήλα αλλά και με πρόβειο κρέας, όπως αυτό εδώ. Βουτυράτος, με το πρόβειο λιπάκι να του χαρίζει περισσότερη νοστιμιά και τη χαρακτηριστική γεύση του αιγοπρόβειου κρέατος, μια “γκουρμεδιά” που την απολαμβάνεις κυρίως σκέτη, με ένα κόκκινο κρασί και μια λεπτή φέτα φρυγανισμένο μαύρο ψωμί. Τύφλα να’χει το χαβιάρι!

Μιράν, Ευριπίδου 45, 2103217187