Ένα κρητικό παξιμάδι είναι ο καλύτερος φίλος της υγείας άσε που σε χορταίνει για ώρες. Για μένα, ο καλύτερος ντάκος που βρίσκεις εύκολα στην αγορά είναι τα μεγάλα παξιμάδια του Τσατσαρωνάκη. Αυτός εδώ λοιπόν, στην πιο καλοκαιρινή του εκδοχή, ξεφεύγει από τη μονοτονία του μόνο ντομάτα και φέτα.
Για 2 άτομα
2 κρίθινα παξιμάδια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φέτα καρπούζι σε φετάκια
φυλλαράκια δυόσμου
φυλλαράκια βασιλικού
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
μερικά κλωναράκια ρόκα
4-5 καπαρόφυλλα (βάλτε κάπαρη αν δεν έχετε)
100 γρ. φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάμε το παξιμάδι από το μούλτι με 1-2 χτυπήματα, να χοντροσπάσει αλλά να μην γίνει σκόνη.
Τον απλώνουμε σε πιατέλα, τον ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε σε μπολάκι τη φέτα σπασμένη με το γιαούρτι και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε πάνω στον ντάκο τα λαχανικά, αλατίζουμε, βάζουμε σε κουταλιές την κρέμα τυριού και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.