Κάθε χρόνο στις γιορτές, θέλω όλο τον κόσμο κοντά μου, χαρούμενο γύρω από ένα τραπέζι. Χαρούμενη, όμως θέλω να είμαι κι εγώ, να γιορτάσω μαζί τους χωρίς το άγχος μιας αποτυχίας, χωρίς την κούραση της νοικοκυράς που έχει ξενυχτίσει δυό μερόνυχτα πάνω από τους φούρνους της. Τελευταία με την κρίση, σκέφτομαι και το κόστος. Αναζητώ τη συνταγή που θα ξεχωρίσει, που δεν θα με ξεθεώσει οικονομικά και σωματικά, αυτή με τη σίγουρη νοστιμιά στο δια ταύτα. Αυτό εδώ το κοκοράκι, τηρεί όλες τις προδιαγραφές. Είναι φτηνό, χορταίνει πολύ κόσμο, είναι απίστευτα νόστιμο και…τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί. Και δεν χρειάζεται ο κόκορας να’ναι χωριάτικος. Οι εκτροφής που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι νόστιμοι και κυρίως ψήνονται γρήγορα και λιώνουν σαν λουκούμι.
Υλικά
1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
3 κ.σ. Φυτίνη
250 γρ. γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σε κυβάκια
αλάτι-πιπέρι
λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Πλένουμε τον κόκορα και τον αλατοπιπερώνουμε χωρίς να τσιγκουνευτούμε ούτε το αλάτι και κυρίως, το πιπέρι.
Κόβουμε δυό μεγάλα κομμάτια χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο και τα βάζουμε σταυρωτά.
Βάζουμε τον κόκορα και ανάμεσα στα κομμάτια μοιράζουμε τα σκόρδα και το τυρί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι επιπλέον, μοιράζουμε τη Φυτίνη και τυλίγουμε καλά και σφιχτά σε πακέτο.
Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς. Υπολογίζουμε 1.30 ώρα για κάθε κιλό του κόκορα.