Όταν δοκίμασα αυτό το νιώτικο σκοτύρι, ξέχασα όλα όσα ήξερα για τα χλωρά, φρέσκα τυριά του Αιγαίου. Πικάντικο, βουτυράτο, βελούδινο σαν κρέμα, ένας συνδυασμός μυζήθρας και κεφαλοτυριού, ζυμωμένο με γάλα και μπαχαρικά του νησιού, άρωμα από θρούμπι και φρέσκο, ντόπιο γάλα. Αν αντισταθείς και δεν το φας σκέτο με το κουταλάκι, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο πάνω σε μια χωριάτικη σαλάτα, στον ντάκο, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με λαδάκι και οπουδήποτε χωρά ένα φρέσκο τυρί. Από μια καινούρια τυροκομική μονάδα, που βρίσκεται στα 450 μέτρα στα Διασέλια, που ήδη έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Τυροκομείο της Μηθύμνης, Μηθύμνης 31, Κυψέλη, 2108647793
Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Culpa Deli, Σολωμού1, Ν. Ψυχικό, 210