Όταν η κρίση χτύπησε τις δουλιές του Χρήστου και της Ναταλίας, που για χρόνια έχτισαν μια καριέρα στο χώρο της φωτογραφίας και των εκδόσεων, ένα παλιό συνεργείο στη νέα πιάτσα του Κουκακίου, ήρθε να δώσει τη λύση.
Με τα χεράκια τους, κυριολεκτικά και με παλιά κομάτια από το σπίτι της μαμάς, έφτιαξαν ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει στην mix & much χαλαρότητα του Βερολίνου ή του Παρισιού.
Στη συνέχεια, ο Χρήστος έμαθε και από κοκτέιλ και κάπως έτσι θα ξεκινήσεις τη νύχτα σου, με ένα εξαίρετο explosion-έκρηξη από λάιμ, τσίλι, τζίντζερ και αγγούρι. Που θα σου φέρει όση πείνα χρειάζεται για να συνεχίσεις με το διάσημο μπέργκερ του, σπιτικό, αληθινό, ζουμερό, χωρίς φανφάρες, ωραίο κρέας, ντομάτα, μαρούλι, σπιτικές, τραγανές πατάτες.
Σε εκδοχή λαχανικών, με κοτόπουλο ή και ένα διαφορετικό χοιρινό σάντουιτς με χοιρινό στη γάστρα και καραμελλωμένα κρεμμύδια. Το παίρνεις και σε mini size αν θες να χωρέσεις και μια τορτίγια με κοτόπουλο ταντούρι που μοσχοβολά Ινδία και μια πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και κατσικίσιο τυρί.
Η ζωή στο πεζοδρόμιο σου θυμίζει τη γαλήνη παλιάς γειτονιάς, όλοι μοιάζουν να γνωρίζονται από κάπου-εδώ τριγύρω, άλλος πίνει μπύρα άλλος καφέ κι άλλος βρίσκεται στο τρίτο κοκτέιλ.
Το πάρτυ, όμως, εδώ, προτιμά το φως της-Κυριακάτικης-μέρας. Όταν αναλαμβάνει η πιο γλυκιά μπλόγκερ/ζαχαροπλάστισσα/μαμά/style icon, Pasta Flora, κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη, ένα λουκούλειο brunch με αβγά μάτια πάνω σε γλυκά ψωμάκια με μπέικον και λουκάνικο, pancakes, carrotcakes, banana nutella bread brownies, αλμυρές τάρτες, κις και πίτες. Ποιός είπε ότι η Κυριακή είναι θλιβερή μέρα;
Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι, 210 92 47 555