almirabiskota

Τα εναλλακτικά γλυκά, που αποφεύγουν τη ζάχαρη, τα αγαπώ πολύ αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς κανονίζεις τις δόσεις, είτε στη φρουκτόζη, είτε στη στέβια, είτε στα διάφορα υγιεινά σιρόπια, όπως το πετιμέζι, ο σφένδαμος ή η αγαύη. Αυτή η συνταγή, που μου έδωσαν τα παιδιά από το ζαχαροπλαστείο “Φύσις”, σου δίνει ακριβώς την ποσότητα. Το σιρόπι αγαύης-που, όπως όλα τα σιρόπια έχει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη αλλά όχι και τις βλαβερές της επιπτώσεις-το βρίσκεις σε όλα τα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. 

Υλικά

500 γρ.  αλεύρι μαλακό

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. χυμό αγαύης

1 κ.γ. κανέλα

2 κρόκοι αβγού

1 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τον χυμό αγαύης με το βούτυρο και τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, τη μπέικιν και την κανέλα.

Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί, την πλάθουμε σε στενά μπαστούνια (στο πάχος ενός μπσκότου), τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου, κόβουμε τα ρολά σε μπισκοτάκια, τα βάζουμε στο ταψί με μικρή απόσταση γιατί θα φουσκώσουν λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, στους 175 βαθμούς.