ous

Εξωτικό και ελληνικότατο συνάμα, αυτό το απολύτως καλοκαιρινό γλυκό του Μάικ Καρδάκη έχει αυτό που αγαπώ περισσότερο στη μαγειρική: τον κοσμπολιτισμό που μπλέκει αγαπημένα αρώματα από διαφορετικές κουλτούρες σε ένα πιάτο, που στην επίγευσή του και εν τέλει μιλάει ελληνικά.

Υλικά

2 φέτες πεπόνι

2 μπανάνες

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μέλι

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

2-3 φράουλες

φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

1 μικρό τραγανό παστέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά εκτός από τις φράουλες, το δυόσμο και το παστέλι. 

Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 1 ώρα το λιγότερο.

Σερβίρουμε τις μους με τριμμένο παστέλι (στο μούλτι), φετούλες φράουλα και φυλλαράκια δυόσμου.

Tip

Τα φρούτα δεν είναι περιοριστικά. Κάθε εποχή έχει τα δικά της και μπορούμε όλα να τα χρησιμποιήσουμε σ’αυτή τη συνταγή.