Στο εστιατόριό της, το “Μονοπώλειο” στα Πετράλωνα, θα πήγαινες μόνο και μόνο γι’αυτό το γλυκό. Η αγγελική μαμά και μαγείρισσα Αγγελική Ξυκομινά, μας φτιάχνει αυτό το γλυκό χρόνια τώρα, χωρίς ποτέ να το έχουμε βαρεθεί. Άχετα αν μπορούμε πανεύκολα να το φτιάξουμε και σπίτι. Από τα χεράκια της έχει άλλη χάρη.
Υλικά
120 γρ. ταχίνι
3 κ.σ. μέλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
3 βερύκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μπράντυ ή κονιάκ
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 2 λεπτά στο μίξερ το ταχίνι, το μέλι και το μπράντυ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μέχρι να γίνει μια αφράτη, σφιχτή σαντιγύ.
Την ενώνουμε με το ταχίνι, προσθέτουμε τα περισσότερα δαμάσκηνα, βερύκοκα και το αμύγδαλο (κρατάμε λίγα για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε σε μπολάκια, πασπαλίζουμε με τα φρούτα και το αμύγδαλο και αφήνουμε τη μους να κρυώσει στο ψυγείο.
Tip
Αν νηστεύουμε, κάνουμε τη μους με φυτική κρέμα γάλακτος.