1450115_574894085893579_1647711044_n

Ο Γιώργος και ο Απόστολος Γιώτας, ο ένας chef ο άλλος patissier και με μπαμπά ζαχαροπλάστη, ανανεώνουν ένα παλιό ζαχαροπλαστείο, φέρνοντας στη γειτονιά μια αύρα από δημιουργικό, νέας γενιάς, γλυκό. Μόνο μαύρο, μπλε σποτάκια, ένας επίσης μαύρος εντυπωσιακός πολυέλαιος και δυό τεράστιες προθήκες που σκύβοντας πάνω τους ανακαλύπτεις τα φωτεινά και ορεκτικά χρώματα των γλυκών. Τουλουμπάκια και μια ποικιλία από σιροπιαστά-φόρο τιμής στο παρελθόν κι ύστερα, χειροποίητα σοκολατάκια-εξαιρετική η λευκή σοκολάτα με φρούτα του πάθους-, μάρτζιπαν, τρουφάκια κάστανο, γάλακτος με βατόμουρο, κλπ. Στα καλύτερα, το paris-bresse με κούκις ή με βανίλια και βύσσινο σπιτικό, η μηλόπιτα που μοιάζει με τούρτα με κρέμα κανέλα και κραμπλ αμυγδάλου και η ποικιλία από τούρτες: γάλακτος με επικάλυψη υγείας, feuilletine με μους καραμέλλα, σοκολάτα καραμέλλα και λιωμένη σάλτσα κραμέλλας βουτύρου και πάστες, όπως νουγκατίνα με καραμελλωμένα αμύγδαλα και μάρτζιπαν. Μια καλή ποικιλία από ταρτάκια, με μήλο, με καραμέλλα μπαχαρικών, με μους, με σοκολάτα σκέτη ή με βατόμουρο. Και κούκις, και πρωτότυπα κέικ, όπως το ανώμαλο ή το φερέρο ροσέ με αμύγδαλο, τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα, φιορεντίνες και σπιτικό παγωτό το καλοκαίρι.

Ξεχωρίσαμε: το σοκολατάκι με λευκή σοκολάτα και φρούτα του πάθους, τα κέικ, το paris-bresse.

Αμισσού 3, Υμηττός, 2107613063