Πεντανόστιμη και ανάλαφρη, αυτή η μελιτζανοσαλάτα τρώγεται σκέτη-ιδανικά με ένα φρυγανισμένο ζεστό ψωμάκι-αλλά σερβίρεται και σε ωραίες μπρουσκέτες.
Υλικά
4 φλάσκες μελιτζάνες
6 πιπεριές κέρατο
2 μικρές ντομάτες σε κυβάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
150 γρ. φέτα σε κυβάκια
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπέριές ολόκληρες σε ρηχό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Αφού κρυώσουν, βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές και την ψίχα της μελιτζάνας που θα την αφήσουμε να στραγγίσει για 15 λεπτά στο σουρωτήρι από τα υγρά της.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπέριές και τις ανακατεύουμε καλά με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά. Μην ξεχάσετε το αλάτι!
Tips
*Εννοείται πως γίνεται νοστιμότερη αν ψήσουμε τα λαχανικά στα κάρβουνα.
*Καλύτερα να την κάνετε το καλοκαίρι που οι ντομάτες και οι μελιτζάνες είναι στα νοστιμότερά τους.