htapodi

Τις θαλασσινές σαλάτες που συνήθως τα μαγαζιά αγοράζουν έτοιμες από οικοτεχνίες, η κυρία Κουμεντάκη τις φτιάχνει μόνη της. Με φρέσκο ελληνικό χταπόδι ή γαρίδα, με το δικό της ελαιόλαδο από τις Αρχάνες και τη δική της, παραδοσιακή συνταγή με φρέσκο μαϊντανό και μυρωδικά. Το λεμόνι που εδώ αντικαθιστά το κλασικό ξύδι μιας συντηρημμένης σαλάτας κάνει τη διαφορά στη δροσιά και τη γεύση, το ίδιο και η μαστιχωτή υφή που προδίδει την καλή ποιότητα του θαλασσινού.

Δίκταμο, Καραολή & Δημητρίου 63, Ν. Ελβετία, 2107658530 (37 και 32.50 το κιλό)