IMG_20190214_151910

Ένα γιορτινό, χορταστικό φαγητό, ιδανικό για την κάθε μέρα αλλά και για τα  καλέσματα της Κυριακήςφτιαγμένο από όσα δεν θα μισήσουμε ποτέ: τυριά, βούτυρο, μακαρόνια-τα χοντρά που θυμίζουν μαμά!

IMG_20190214_170423

Υλικά για 15 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

¾ από ένα πακέτο χοντρό μακαρόνι (για παστίτσιο)

3 αβγά

1 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά arla

1 πακέτο τριμμένη μοτσαρέλα arla

11/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε κίτρινο πικάντικο τυρί

¾ από ένα πακέτο βούτυρο γάλακτος lurpak, λειωμένο

αλάτι-πιπέρι

IMG_20190214_170503

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ al dente-ίσα ίσα να δαγκώνονται-και τα στραγγίζουμε.

Σε μια μεγάλη λεκάνη, χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε με τον αβγδοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αυτή τη φορά με πιρούνι.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο, αλουμινένιο κατά προτίμηση ταψί -γιατί ψήνει καλύτερα- και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε φύλλο και βουτύρωμα, μέχρι να τελειώσει το μισό πακέτο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριών και μακαρονιών και το στρώνουμε με πιρούνι.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αυτή τη φορά πατσαβουριαστά, να μην προεξέχουν από το ταψί. Δεν ξεχνάμε να βουτυρώσουμε το καθένα ξεχωριστά.

Τυλίγουμε ένα ωραίο γείσο και το βουτυρώνουμε γενναιόδωρα, μαζί με την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Tip

Αν αγαπάτε τη φέτα, μπορείτε να προσθέσετε και φέτα χοντροσπασμένη.

IMG_20190214_170214

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak