Γίνεται γρήγορα με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί αλλά τρώγεται και κρύα αν περισέψει.
Υλικά για 2-3 άτομα
250 γρ. σπαγγέτι
400 γρ. τόνο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια
1 κ.γ. ζάχαρη
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε ένα μεγαλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο θρυματισμένο σε μεγάλες μπουκιές. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.