makaronadalagos

Άλλη μια πανέξυπνη μακαρονάδα του Ανδρέα (Λαγού) που ετοιμάζεται στη στιγμή, γίνεται με υλικά που σχεδόν πάντα έχεις στο ψυγείο και κυρίως, είναι πεντανόστιμη. Ο Ανδρέας την φτιάχνει με φρέσκες ταλιατέλες. Το καλό με τα φρέσκα ζυμαρικά είναι ότι βράζουν σε 2 λεπτά και είναι πολύ πιο ελαφριά και λιγότερο χορταστικά. Αν τα προτιμήσετε, και  σε περίπτωση μεγάλης πείνας, βάλτε λίγη περισσότερη ποσότητα από το κανονικό.

Υλικά

400 γρ. φρέσκες ταλιατέλες (ή οποιοδήποτε άλλοζυμαρικό)

4 κρόκοι αβγού

1/2 φλ. ελαιόλαδο

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

8 κ.σ. κέτσαπ

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα

μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό

2 χούφτες φύλλα ρόκας ή ροκίνι ολόκληρα

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Δεν τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε στο νερό που έβρασαν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, τους κρόκους, την παρμεζάνα (αφήνοντας λίγη για το σερβίρισμα), αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε στο μπολ τα μακαρόνια μαζί με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε με τα ντοματίνια, τη ρόκα, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.