20160823_125621

Από τις μπουκιά και συχώριο μακαρονάδες που γίνονται αστραπή, μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια!

20160823_140815

Γίνεται μόνο με δυό-τρία υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι και μαγειρεύεται στο χρόνο που θα βράσουν τα μακαρόνια. Το εντυπωσιακό, η φέτα που μεταμορφώνεται σε βελούδινη κρέμα, μόλις έρθει σε επαφή με τη φωτιά.

Υλικά

20160823_114740

1 πακέτο σπαγκέτι ή όποιο ζυμαρικό τραβάει η όρεξή σας

250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

5 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

πιπέρι

1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κυβάκια

φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια. Δεν τα στραγγίζουμε, απλά θα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν θέλουμε να ροδίσει και να πικρίσει.

Ρίχνουμε τη φέτα  και ανακατεύουμε με πιρούνι. Σε ένα λεπτό η φέτα έχει μεταμορφωθεί σε κρέμα.

20160823_124508

Προσθέτουμε τα μακαρόνια με τον βασιλικό και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις.

Σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο, από πάνω απλώνουμε τα κυβάκια ντομάτας και μπόλικο πιπέρι.

20160823_125436

Tips

* Γι’ αυτήν τη μακαρονάδα θα διαλέξετε μια μαλακή, βουτυράτη φέτα. Οι σκληρές και τα γίδινα λευκά τυριά δεν λιώνουν ωραία.

*Μην την αφήσετε να κρυώσει, λασπώνει και χάνει τη βελούδινη υφή της.

Lurpak, κάντε τα μαγικά σας!