Ιδανικά μικρά κεκάκια για το παιδικό ή το ενήλικο πάρτυ, για τον μπουφέ αλλά και για το μικρό σνακ της κάθε ώρας, μεταφέρονται υπέροχα στο ταπεράκι του γραφείου, όπου με μια πράσινη σαλάτα ή μια ντομάτα μεταμορφώνονται σε πλήρες γεύμα και τρώγονται εξίσου ιδανικά στο πρωινό, όπου θα αντικαταστήσουν το ψωμί παρέα με ένα βραστό ή τηγανητό αβγό. Στου Μιράν (Ευριπίδου 45), όπου ο παστουρμάς φτιάχνεται αγνός και παραδοσιακός με την ίδια οικογενειακή συνταγή από το 1922, θα βρείτε τον παστουρμά όπως ταιριάζει στο δικό σας γούστο: ελαφρύ χωρίς τσιμένι, από κάθε μέρος του βοδινού αλλά και από καμήλα.
Υλικά
250 γρ. φαρίνα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά καρεδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
160 ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. παστουρμά ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα.
Σε μια λεκάνη, χτυπάμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αβγό. Μπορούμε να το χτυπήσουμε στο μίξερ αλλά η δουλιά γίνεται και με το σύρμα ή με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές θήκες για κεκάκια και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που θα τα τρυπήσουμε.