WP_000295

O Στέφανος Διαμαντόπουλος και η φίλη του Έφη Καϊσέρογλου μοιράζονται την κοινή τους αγάπη και τη γνώση για το κρασί και έρχονται να γεμίσουν μ’αυτό τα χειροποίητα σοκολατάκια τους. Σοκολατάκια γεμιστά με σουμάδα, με vinsanto, αυράθηρο, ρακή από τη Σητεία, παλαιωμένο κονιάκ 40 ετών, σανγκρία αλλά και άλλα, βελούδινα και πρωτότυπα, μικρές αμαρτίες που λιώνουν σαν ηδονή στο στόμα, γεμιστά με τριαντάφυλλο, με καπνιστό τυρί μετσοβόνε, με μπαλσάμικο, με μαστίχα, με κάρδαμο, με πιπέρια, με λάιμ, με μέλι. Στις νέες δημιουργίες, η χωριάτικη γίνεται σοκολατάκι με ντομάτα και ρίγανη, το σοκολατάκι ντύνεται με φρέσκια ρίγανη, γεμίζει με κράνα και σοκολάτα γιαούρτι ή με τα υπέροχα ελιξίρια της Κατερίνας Βαϊμάκη. Το παλιό ζαχαροπλαστείο του μπαμπά του Στέφανου, από το 1962, μεταμορφώνεται σε μαγικό κουτί που στεγάζει τη νέα σοκολατένια τέχνη της επόμενης γενιάς, σοκολάτες με καυτερή πιπεριά, με καπνιστό αλάτι, με βιολογικό τζίντζερ, με γύρη λουλουδιών, με κράνμπερις. Κι αν η σοκολάτα σε αφήνει αδιάφορο, έχει και παράξενες μαρμελάδες, με ντομάτα, ελιά και βασιλικό, γλυκό κουταλιού σκόρδο και κρεμμύδι, πιπεριά και πλευρώτους. Στο βάθος-εργαστήριο η σύζυγος του Στέφανου κεντάει τις τούρτες της, τα πιτσιρίκια του μεγαλώνουν κυριολεκτικά μες τη ζάχαρη κι όλη αυτή η γλυκιά οικειότητα σε κάνει να κολλάς πάνω της σαν μέλι.

Kουντουριώτου 166, Πειραιάς, 2104122577

 WP_000265