Υγιεινή, χορταστική και συνάμα ανάλαφρη σαν πούπουλο γεμάτο βιταμίνες, μια βραστή σαλάτα μπορεί να μεταμορφωθεί σε νοστιμότατο κυρίως πιάτο με δυό-τρεις απλές κινήσεις.
Το πρόβλημα είναι, πως το μυστικό της βραστής σαλάτας είναι η ποικιλία, κάτι που συνεπάγεται πως πρέπει να κουβαλάς πολλά λαχανικά, να τα καθαρίζεις, να τα πλένεις, να τα κόβεις και να τα βράζεις χώρια το καθένα, σε διαφορετικούς χρόνους. Ο Φρεσκούλης φροντίζει με το σοφό πακέτο “Φρέσκα λαχανικά ατμού” που μαγειρεύεται με τη συσκευασία μέσα σε 8 λεπτά στα μικροκύματα, να μας λύσει τα χέρια. Όσο μαγειρεύονται, εσύ φτιάχνεις τη μαγική σος.
Υλικά
1 συσκευασία Φρέσκα Λαχανικά ατμού Φρεσκούλης
1 αβγό (ανά άτομο)
λίγα φυστίκια αράπικα αλατισμένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σος
¼ φλ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. νερό
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. γεμάτο μέλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν στα μικροκύματα.
Για το αβγό, το ιδανικό είναι το στερεό ασπράδι με τον ελαφρώς ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχουμε, αφήνουμε το αβγό μισή ώρα εκτός ψυγείου, βράζουμε το νερό και ρίχνουμε προσεχτικά το αβγό από την ώρα που θα κοχλάσει. Μετράμε 6 με 7 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το αβγό, το βγάζουμε και το κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
Για τη σος, χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά.
Σερβίρουμε τα λαχανικά με το αβγό κομμένο στη μέση, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι, το φυστίκι, τον άνηθο και περιχύνουμε με τη σος.
*Αν θέλουμε περισσότερη σος ή να τη φτιάξουμε για μελλοντική χρήση και να την κρατήσουμε στο ψυγείο σε βαζάκι, διπλασιάζουμε τις δόσεις των υλικών.