koulourilagos

Από όλα τα ψωμιά, το πιο αγαπημένο μου είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σε όλους τους φούρνους αυτό θα δοκιμάσω πρώτα, με τη λαχτάρα να το βρω τραγανό απέξω και μαλακό μέσα, λεπτό και γεμάτο με μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι. Η αλήθεια είναι, πως στην αγορά σπάνια βρίσκεις το σημίτικο φρέσκο και ζεστό, κι αυτή είναι μια μεγάλη απογοήτευση. Το λατρεύω με τυρί τριγωνάκι La Vache Qui Rit, όπως το τρώγαμε στην καντίνα του δημοτικού, με κασέρι, ψημμένο σε κρουτόν πάνω στην ντοματοσαλάτα. Ο Ανδρέας Λαγός μου έδωσε αυτή τη συνταγή, για ιδανικές βούτες, μια ιδέα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν πολλά εστιατόρια για το κουβέρ τους. Πριν το κάνουν, δοκιμάστε το εσείς, στο δικό σας τραπέζι.

Υλικά

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

2 σκ. σκόρδο

1/4 κ.γ. μπούκοβο

4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό

ελάχιστο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα σερβίρουμε σε μπολάκι μαζί με το κουλούρι. αν δεν σας βρίσκεται κουλούρι Θεσσαλονίκης μπορείτε να το σερβίρετε με κριτσίνια ή με οποιοδήποτε άλλο ψωμάκι που θα φρυγανίσετε προηγουμένως