20160823_191444

Μπορείτε να το κάνετε και με φιλέτο από μπούτι. Εγώ το προτιμώ με στήθος, γιατί γίνεται πιο γρήγορα και είναι πιο τρυφερό. Από όλα τα κοτόπουλα, αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου. Σε μια συνταγή που θυμίζει Ιταλία, όλο άρωμα από φασκόμηλο, λεμόνι, λευκό κρασί και το μαγικό βελούδινο του αληθινού βούτυρου να δίνει την υφή και την ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

1 στήθος (διπλό) κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

3-4 φυλλαράκια φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο

3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

μισό ποτηράκι λευκό κρασί

χυμό από 1 λεμόνι-και μερικές φετούλες για το ντεκόρ

αλάτι-πιπέρι

20160823_191620

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το φασκόμηλο και ρίχνουμε το κοτόπουλο.

Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Με ένα μαχαιράκι, χαράζουμε το πιο χοντρό κομμάτι να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό. Για να βγει ζουμερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις έχει ασπρίσει στο εσωτερικό. Αν είναι ακόμα κόκκινο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να το απορροφήσει.

Lurpak, κάντε τα μαγικά σας