Μπορείτε να το κάνετε και με φιλέτο από μπούτι. Εγώ το προτιμώ με στήθος, γιατί γίνεται πιο γρήγορα και είναι πιο τρυφερό. Από όλα τα κοτόπουλα, αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου. Σε μια συνταγή που θυμίζει Ιταλία, όλο άρωμα από φασκόμηλο, λεμόνι, λευκό κρασί και το μαγικό βελούδινο του αληθινού βούτυρου να δίνει την υφή και την ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
1 στήθος (διπλό) κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
3-4 φυλλαράκια φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο
3 γεμάτες κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι-και μερικές φετούλες για το ντεκόρ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το φασκόμηλο και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαιράκι, χαράζουμε το πιο χοντρό κομμάτι να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό. Για να βγει ζουμερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις έχει ασπρίσει στο εσωτερικό. Αν είναι ακόμα κόκκινο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να το απορροφήσει.
Lurpak, κάντε τα μαγικά σας