Ένα εύκολο κοτόπουλο για εξασφαλισμένη επιτυχία
Υλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο κι από τις δυό πλευρές, με το μείγμα μπαχαρικών και το ξύλο κανέλας, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιών, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το λεμόνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, τα τελευταία 20 λεπτά, βάζουμε και τις φέτες πορτοκαλιού, τις οποίες θα φάμε, αφού γίνονται νοστιμότατες.
Tip
*Το σερβίρουμε με λευκό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι ή με κους-κους.