salata

Η Ν. Ιωαννίδου, δροσερή σεφ όσο και αυτή η σαλάτα, μου την έφτιαξε στην εκπομπή, δίνοντας μια πολύ ελαφριά εκδοχή της κοτομπουκιάς, όταν την ψήνεις με αρωματικά στο φούρνο, χωρίς να μπλέκεσαι με τηγάνια και μυρωδιές αλλά και χωρίς να φορτώνεσαι τα κορεσμένα λιπαρά του τηγανητού. Κι αν τη λέμε “σαλάτα” μην μπερδεύεστε! Είναι ένα ισορροπημένο και διαιτητικό κυρίως πιάτο.

Υλικά

Ένα μείγμα από πρασινάδες (ρόκα, σαλάτα, λόλα, ραντίτσιο ή κι ένα απλό μαρούλι ή ό,τι γενικά μας βρίσκεται στο ψυγείο)

1 καρότο

1 κολοκυθάκι

80γρ. καλαμπόκι

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για τη σος

200 γρ. γιαούρτι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

αλάτι-πιπέρι

Για το κοτόπουλο

500 γρ. παναρισμένες κοτομπουκιές κατεψυγμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

άνηθο ψιλοκομμένο

σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

ασπράδι από 3 αβγά

Εκτέλεση

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ.

Περνάμε τις μπουκιές, όπως είναι παγωμένες, από το ασπράδι και μετά τις πανάρουμε στο μείγμα των μυρωδικών.

Τις απλώνουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις πρασινάδες, το καρότο και το εξωτερικό του κολοκυθιού που θα κόψουμε σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σος. Ανακατεύουμε καλά τη σος με τις πρασινάδες και σερβίρουμε γύρω-γύρω ζεστές τις κοτομπουκιές.

Tip

Αν δεν σας βρίσκεται σχοινόπρασο, θα βάλετε φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν δεν σας αρέσει ο φρέσκος κόλιανδρος βάζετε μαϊντανό. Αν δεν έχει λάιμ το ψυγείο, θα έχει σίγουρα λεμόνι.