Το κλωστάρι είναι ένα είδος μπακλαβά που φτιάχνουν στην Κόνιτσα της Ηπείρου. Η περιοχή βγάζει άφθονο καρύδι, οπότε κι αυτός γίνεται καρυδάτος, με ελαιόλαδο. Ο τρόπος που τυλίγεται σουρωμένο το φύλλο σε σφιχτό ρολό, κρατά σφιχτή μέσα του τη γέμιση και ποτίζει ιδανικά με το μελένιο σιρόπι παραμένοντας ταυτόχρονα απίθανα τραγανός. Τον φτιάχνουν δυό νέα παιδιά, ο Θάνος και η Λένα Νικολάου, οι οποίοι παράτησαν την πόλη για να ανοίξουν στην Κόνιτσα ένα εργαστήρι που φτιάχνει τα πιο παραδοσιακά γλυκά της περιοχής. Υγιεινός και μαγικός σκέτος, ταιριάζει ωραιότατα κομμένος σε ροδελίτσες πλάι σε ένα παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα.
On line παραγγελίες στο www.yolenis.com