Το καλτσόνε πάντα το προτιμούσα από την πίτσα γιατί λατρεύω τη ζύμη κι αυτό σου τη χαρίζει διπλή και απλόχερα, κρύβοντας μέσα του ζουμερή τη γέμιση. Σ’αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε, δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να τους δώσεις το ιδανικό σχήμα, ένα απλό κλείσιμο του ζυμαριού σαν μαντηλάκι είναι αρκετό. Μέσα του βάζεις ό,τι θα έβαζες και σε μια κανονική πίτσα, αλμυρή ή γλυκιά. Στην απλή συνταγή μιας μαργαρίτας, τα μυστικά της επιτυχίας είναι δυό: να αλείψεις τη ζύμη με μπόλικο αληθινό βούτυρο για να ξεροψηθεί ωραία η ζύμη και να κολλήσουν πάνω της τα μυρωδικά. Και το ψήσιμο σε πολύ δυνατό φούρνο, αν έχετε πλάκα για πίτσα στο φούρνο σας, είστε τυχεροί. Η πίτσα, λένε οι ιταλοί δεν θέλει ψήσιμο αλλά τρόμαγμα και σύντομο ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά.
Υλικά για 6 μερίδες
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα ή ακόμα καλύτερα, σπιτική ζύμη
1 πακέτο μοτσαρέλα Arla
1 πακέτο σαλάμι σε φετάκια ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak, λιωμένο
σάλτσα ντομάτας
μείγμα από φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, φρέσκο βασιλικό.
Εκτέλεση
Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε μεγάλα τεράγωνα.
Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού λίγη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης, 1 κ.γ. είναι αρκετό.
Βάζουμε το τυρί και το σαλάμι.
Κλείνουμε σε πακετάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα καλύπτουμε με τα μυρωδικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο πιο δυνατό αννάβοντας και το γκριλ, που θα το σβήσουμε μόλις βάλουμε τα πιτσάκια στο φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, 10-15 λεπτά περίπου.
Lurpak, κάντε τα μαγικά σας!