IMG_0018

Δεν τη λένε άδικα υπερτροφή. Η πρωτεϊνη της κινόα πλησιάζει σε αξία αυτή του κόκκινου κρέατος, η θρεπτική της αξία είναι τεράστια, είναι εύπεπτη, ταιριάζει και στους δυσανεκτικούς στη γλουτένη αλλά και στη νηστεία.

Αν δεν την έχεις ακόμη μαγειρέψει  και δεν ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς, θα την αντιμετωπίσεις σαν ρύζι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βράσεις νερό με αλάτι και να τη μαγειρέψες για 15 περίπου λεπτά και να την στραγγίσεις στο σωστό σημείο: τη θέλουμε al dente, όπως τα μακαρόνια και όχι λασπωμένη. Στην αγορά θα βρείτε 3 ειδών κινόα: τη λευκή, την κόκκινη και την μαύρη. Η λευκή βράζει πιο γρήγορα και έχει πιο ουδέτερη γεύση. Οι άλλες δυό είναι πιο φουντουκένιες, πιο έντονες. Αυτή η σαλάτα στην ουσία είναι ένα υγιεινό και χορταστικότατο κυρίως πιάτο, σαν μια κρύα μακαρονάδα, ας πούμε.

Υλικά

200 γρ. κινόα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

2 αβοκάντο ώριμα σε φετάκια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

φυλλαράκια από αντίδι ή οποιαδήποτε πρασινάδα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σος

1/2 φλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ξύδι ή μπαλσάμικο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κινόα και την στραγγίζουμε.

Την ανακατεύουμε σε μπολ με όλα τα υλικά.

Χτυπάμε σε ένα φλ. όλα τα υλικά της σος, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.