20160225_104846

Κεκάκια που γίνονται στη στιγμή, χωρίς μίξερ και λοιπά γκατζετάκια, ψήνονται γρήγορα και μπορείς να τα φτιάξεις ακόμη και σε μια ξαφνική έμπνευση για Κυριακάτικο πρωινό, μέχρι να ετοιμάσεις δίπλα τους ένα αβγό τηγανητό με το οποίο και ταιριάζει πολύ να τα συνοδεύσεις. Το μυστικό είναι η ευαίσθητη καρδιά τους που λιώνει, σαν ελαφρώς ξινούλι και βελούδινο τυρί κρέμα. Μια συνταγή που βάζει τον αρχάριο στην κουζίνα με απόλυτη επιτυχία αλλά και από κείνες που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά σου, στα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.20160225_104951

Υλικά για 12 κεκάκια

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 αβγά

130 ml φρέσκο χλιαρό γάλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak

100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα Arla

12 φέτες προσούτο

11/2 συσκευασία τυρί κρέμα Arla

βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και τα αβγά.

Ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για muffins και στρώνουμε στο κάθε τείχωμα κυκλικά μια φέτα προσούτο.

Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε φορμάκι ως τη μέση και βάζουμε στο κέντρο από 1 κ.γ. τυρί κρέμα.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.

Tips

*Αντί για προσούτο μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλλαντικό μας αρέσει ή έχουμε στο ψυγείο.

*Μπορείτε να το κάνετε και σε μεγάλη φόρμα του κέικ, τη στενόμακρη.

Lurpak: κάντε τα μαγικά σας!