Μου ζήτησαν από την εκπομπή μια συνταγή για κέικ. Αγχώθηκα και προβληματίστηκα γιατί με τα γλυκά δεν “το έχω” καθόλου. Άρχισα, λοιπόν, να ψάχνω ιδέες και συνταγές. Αυτό που ήθελα, ήταν… όλα! την πιο απόλυτη σοκολατένια γεύση, κάτι που να γίνεται στο λεπτό, και να σου πετυχαίνει στανταράκι όσο άχετος κι αν είσαι. Όπως πάντα στις δύσκολες μαγειρικές μου στιγμές, η σωτηρία ήρθε και πάλι από την Αργυρώ (Μπαρμπαρίγου) ή αλλιώς, τη σύγχρονη Χρύσα Παραδείση (μου). “Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε”, όπως λέει και κείνη. Είναι εύκολο και ναι, δεν έχει καθόλου αλεύρι!
Υλικά
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
5 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Σε μπεν μαρί-προσέχοντας να μην κοχλάζει το νερό γιατί κινδυνεύει να πιτσιλίσει τη σοκολάτα και να μας τη χαλάσει-λιώνουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώει, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ενσωματώνουμε.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά, στο μίξερ, πολύ καλά. Αν κάνουμε υπομονή και χτυπηθούν για 10 ολόκληρα λεπτά, το κέικ θα βγει “αφρός”.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη σοκολάτα στα αβγά, αφού πρώτα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Προσέχουμε το χρόνο, γιατί αν μας ξεφύγει δεν θα βγει ρευστό το κέικ.
Tip
Το σερβίρουμε ζεστό και σκέτο ή το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια, με φράουλες ή απλά αχνισμένο με ζάχαρη άχνη.