IMG_20190825_103959

Ένα κέικ κλασικό και αξεπέραστο, γιατί κρύβει μέσα του τον πιο μαγικό συνδυασμό: τη σοκολάτα που δίνει τη μεγαλύτερη έντασή της μέσα από το κακάο και τα αιθέρια έλαια του φρέσκου πορτοκαλιού.

IMG_20190825_104219

Όταν τώρα αυτά συνδυάζονται με άρωμα από αληθινό βούτυρο, το σπίτι γιορτάζει, στην πιο λαχταριστή, την πιο γλυκιά στιγμή του: τη στιγμή που ο φούρνος ψήνει το αληθινό κέικ.

IMG_20190825_104023

Υλικά

250 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

30 γρ. κακάο

1 κ.σ. γάλα

2 γεμάτες κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά Arla

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Ρίχνουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το μισό αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα-για να μην λερωθούμε-τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας.

Με κουτάλι, για να κρατήσει περισσότερο αέρα το κέικ και να βγει αφράτο, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά με κουτάλι το κακάο κοσκινισμένο, το γάλα και το τυρί κρέμα.

Βουτυρώνουμε τη μεγάλη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε ομοιόμορφα παντού με κακάο.

Απλώνουμε στη βάση της φόρμας τα 2/3 του μείγματος και ισιώνουμε με κουτάλι.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο λευκό.

Πάνω στην επιφάνεια, με πιρούνι, σχηματίζουμε κυκλικές γραμμές για να μας βγει ομορφότερο στο κόψιμο.

Ψήνουμε για 45 λεπτά με μια ώρα περίπου, δοκιμάζοντας με μαχαίρι. Όταν βγει καθαρό, ξεφουρνίζουμε!

Ξεφορμάρουμε το κέικ αφού το αφήσουμε 20 λεπτά, να κρυώσει ελαφρά.

*Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα που μας περίσεψε με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 κ.γ. κακάο και έτσι στα γρήγορα, φτιάχνουμε ένα ωραιότατο γλάσο για το κέικ μας.

IMG_20190825_104248

Το καλό γλυκό αξίζει Lurpak!