keik

Το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο, το δίνεις στο παιδί στο σχολείο, το τρως για κολατσιό, στην παραλία, το σερβίρεις στο μπουφέ αλλά και στο πρωινό. Ένα κέικ πασπαρτού, που ταιριάζει τόσο στο χειμώνα όσο και στο καλοκαίρι.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

1 γιαούρτι στραγγιστό

¾ φλ. ελαιόλαδο

400 γρ. ντοματίνια

θυμάρι-2 κ.σ. ελαιόλαδο-1 κ.γ. ζάχαρη

11/2 φλ. ελιές- θρούμπες κατά προτίμηση- χωρίς το κουκούτσι

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

πιπέρι-λίγο αλάτι

 Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ζάχαρη και ο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Πρσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 για 1 ώρα.