Γίνεται χωρίς μίξερ, μόνο με ένα ανακάτεμα με κουτάλι, είναι ζουμερό και κανένα δεν συναγωνίζεται τα αρώματά του.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak λειωμένο
6 αβγά
200 γρ. κράνμπερις
200 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. καρύδι τριμμένο
100 ml κονιάκ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λειώνουμε το βούτυρο.
Τρίβουμε στο μούλτι τα κράνμπερις και τα σύκα μαζί με το κονιάκ.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με μαχαίρι, μέχρι να γίνει σκόνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τον πολτό κράνμπερις-βερύκοκα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα καρύδια, τη μπέικιν, την κανέλα, το κόλιανδρο, το τζίντζερ και το ξύσμα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, διάμετρο 33 εκ.
Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
To καλό γλυκό αξίζει Lurpak!