Γίνεται γρήγορα, όσο άσχετος κι αν είσαι αποκλείεται να μην το πετύχεις και όλη η μαγεία του είναι η ρευστή σοκολάτα που κυλά από την καρδιά του, αν σεβαστείς τους χρόνους και το ψήσεις ελάχιστα. Προσωπικά, το προτιμώ ζεστό από το φούρνο, από την παραγωγή στην κατανάλωση, παρέα με έναν ωραίο εσπρέσο.
Υλικά
6 αβγά
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και τη γεμίζουμε ως τα ¾ με το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 12 λεπτά ακριβώς αν θέλουμε το εσωτερικό να ρέει σαν λάβα.
Tips
*Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
* Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να βάλουμε 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
*Γίνεται και με σοκολάτα γάλακτος.