Είναι κέικ, το λες και τούρτα. Λίγο το ντεκόρ, λίγο η έκπληξη μαρμελάδα που κυλά στη καρδιά του, το κάνουν να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ανιαρά κέικ πορτοκαλιού. Η Ιωάννα Χαλμούκη που μας το έφτιαξε στην εκπομπή, ξέρει να μεταμορφώνει ένα καθημερινό σνακ σε κάτι σπέσιαλ, χωρίς να προσθέτει κόπο και ιδιαίτερες τεχνικές.
Υλικά
270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
4 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φουντούκι τριμμένο σκόνη στο μούλτι
120 γρ. φυστικοβούτυρο
100 γρ. οποιαδήποτε μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά και μόλις ασπρίσουν, προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Προσθέτουμε το φουντούκι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το χωρίζουμε σε δυό στρογγυλές ομοιόμορφες φόρμες ή τσέρκια, που θα στρώσουμε με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, απλώνουμε στο ένα κέικ το φυστικοβούτυρο, πάνω του τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε χωρίς να πιέζουμε με το άλλο.
Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.