Ένα κέικ μπουκιά και συχώριο!
Υλικά (για τη μεγάλη φόρμα του κέικ)
50 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
4 πολύ ώριμες μπανάνες πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
Για το γλάσο
75 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα arla
75 γρ. φυστικοβούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Για το στόλισμα
1 κ.σ. ψιλοκομμένα αράπικα φυστίκια καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το μέλι, τα αβγά και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε πολύ καλά, με κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα του κέικ.
Μεταφέρουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Λόγω της μπανάνας, το κέικ αυτό βγαίνει πάντα λίγο υγρό και δεν φουσκώνει πολύ.Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε το δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Πρέπει να μένει μια ελάχιστη υποψία υγρασίας.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και στολίζουμε το κέικ μας. Στο τέλος, το πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με το φυστίκι.
Το καλό γλυκό αξίζει Lurpak!