karavidoΗ καραβίδα δεν χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά. Μετά το μπάρμπεκιου, η θαλασσινή μακαρονάδα είναι από μόνη της το πιο κεφάτο πιάτο του καλοκαιριού, αυτό που συνδυάζει όλες τις ορέξεις, το ιώδιο, τη χαλαρή διάθεση της σαγιονάρας και την comfort θαλπωρή του υδατάνθρακα. Αρκεί το καραβιδάκι να είναι-οπωσδήποτε-φρέσκο και όχι της κατάψυξης.

Υλικά για 5 άτομα

1 πακέτο λινγκουίνι

1 κιλό καραβίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1/2 ποτηράκι του κρασιού  ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
6-7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι-πιπέρι
(προαιρετικά μερικές σταγόνες ταμπάσκο ή ½ κ.γ. μπούκοβο)

 Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ταμπάσκο και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι αλλιώς η σάλτσα θα πιτσιλίσει παντού. Σε 20 περίπου λεπτά, όταν θα έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά της ντομάτας ρίχνουμε τις καραβίδες, τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ποτέ παραπάνω διαφορετικά θα σφίξουν και θα χάσουν τη νοστιμιά τους.Βράζουμε τα λινγκουίνι, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τον μαϊντανό. Τότε ρίχνουμε και το βούτυρο, που θα γυαλίσει τη μακαρονάδα και θα της δώσει έξτρα γεύση. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.