Στη Γαλάτιστα της Χαλκιδικής, οι αδελφοί Σιμώνη φτιάχνουν ένα καπνιστό σκουμπρί σε ξύλα του δάσους και συντηρημένο σε λάδι, που θα σε κάνει να ξεχάσεις όσα ήξερες για τα παστά, παραδοσιακά ψάρια: ιδανικά, το περνάς ελάχιστα από τη φωτιά, ίσα να ζεσταθεί, να βγάλει τα διακριτικά του αρώματα, να το δοκιμάσεις ζουμερό και βουτυράτο με λίγο ψιλοκομμένο ωμό ή ψητό κρεμμύδι. Ένας μεζές που φτιάχνει υψηλή γαστρονομία με το άνοιγμα ενός πακέτου.
Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, κέντρο.