Nutsmall-91

Στην Κανάρη, το αναγνωρίζεις από τις ουρές που φτάνουν ως το πεζοδρόμιο. Το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή για τους ολόφρεσκους αφράτους ξηρούς καρπούς του, στη μεγαλύτερη ποικιλία, ψημμένους με αλάτι, ψημμένους χωρίς αλάτι ή νωπούς αλλά και για το ελληνικό wasabi snack που τρώγεται μετά μανίας. Για τα αποξηραμμένα φρούτα του-αγαπημένα μου το ιπποφαές και το τζίντζερ-, το ανθόμελο από την Πύλο και το θυμαρίσιο μέλι από την Κάλυμνο, τα σύκα από τον Ταξιάρχη Ευβοίας με σοκολάτα, για τις φιορεντίνες με μάντολα, τη σοκολάτα υγείας με κράνμπερις, την υγείας με πορτοκάλι και το μπίτερ βραχάκι με αμύγδαλο. Τα ψώνια εδώ συνδυάζονται με έναν καφέ, που αν θέλεις να ξεφύγεις από τον κλασικό καπουτσίνο και τον φρέντο, σου δίνει τη δυνατότητα ενός βιολογικού φίλτρου ή σου φτιάχνει σοκολάτα ρόφημα lacta και Παυλίδης. Κι όλ’αυτά σε ένα ντεκόρ που θα έστεκε περήφανα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ή στην καρδιά του Μανχάταν. Όπερ και εγένετο! Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο Λονδίνο, στο 16 της Picadilly street αν σου μυρίσει φυστίκι θα είναι ελληνικό και θα καβουρδίζεται μπροστά σου, σε ένα εκπληκτικό μαγαζί που με το ντιζάιν του σε κάνει περήφανο που είσαι έλληνας.

Κανάρη & Μέρλιν, Κολωνάκι, 2103605617

 Nutsmall-101