Άξιο και εργατικό αγόρι, ο Γαβριήλ Νικολαϊδης της miss bloom, βρίσκει τον χρόνο και τον τρόπο να μπει στην κουζίνα κι ας δουλεύει 36 ώρες το εικοσιτετράωρο. Έτσι, όπως με ένα χαμόγελο προσαρμόζεται σε όλες τις αναποδιές και τα δύσκολα της ζωής, μαστορεύει και τη συνταγή που θα του δώσει τη νοστιμιά χωρίς τον κόπο. Όπως η επιβίωση στις μέρες μας απαιτεί αιλουροειδείς ελιγμούς, ταχύτατα αντανακλαστικά, τεράστια προσαρμοστικότητα και πολύ χιούμορ, έτσι και μια τούρτα σοκολάτα μπορεί από μια περιπλοκότατη υπόθεση να κατέβει τροχάδην τα σκαλιά της ευκολίας χωρίς να χάσει τίποτα από τη γοητεία της. Να τί μου έμαθε ο πολυμήχανος Οδυσσέας- Γαβριήλ!
Υλικά
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή ό,τι άλλο σας βρίσκεται στο ντουλάπι
150 ml γάλα
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Για το στόλισμα-food styling που λέει και ο Γαβριήλ-παίζουν τα πάντα: μπισκότα τριμμένα σε σκόνη, eclat d’or, καβουρδισμένοι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, smarties και τρούφα σε όλα τα χρώματα, φρέσκιες φράουλες ή ό,τι άλλο εμπνευστεί η φαντασία του καθενός.
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες, ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Υπομονετικά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα και να λιώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε πάνω το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με χαρτί ψησίματος και πάνω του τοποθετούμε ένα τσέρκι στο κλασικό μέγεθος μιας τούρτας. Αν δεν έχουμε τσέρκι, χρησιμοποιούμε το στεφάνι από την αποσπώμενη φόρμα του κέικ.
Απλώνουμε στον πάτο μια στρώση μπισκότα και πάνω τους τη μισή κρέμα.
Τρίβουμε χοντροσπασμένα μπισκότα στο ενδιάμεσο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο ή την φτιάχνουμε και από την προηγούμενη.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο γύρω στα 15 λεπτά πριν την καταναλώσουμε, περνάμε τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε σε πιατέλα.
Στολίζουμε και τη σερβίρουμε!