Μια πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα που η γκανάς της χαρίζει μια γιορτινή όψη: στα επόμενα γεννέθλια, δεν χρειάζεται να τρέχεις για τούρτες. Φτιάξτην στα γρήγορα και στα σίγουρα, με τα χεράκια σου!
Υλικά
4 αβγά
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα
200 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι/γκανάς
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
330 γρ. ζάχαρη
220 γρ. γάλα
50 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι-ή στο φούρνο μικροκυμάτων-σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, λιώνουμε τη σοκολάτα στο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ, με το σύρμα ή στο μίξερ, χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι και τη μπέικιν.
Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε σε ταψάκι που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και ανακαταεύοντας συνεχώς, ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της γκανάς.
Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι/γκανάς.