salata lagos

Την είχε πρωτοκάνει ο Ανδρέας (Λαγός) σε ένα από τα τραπέζια μας. Γύρω της είχε φτιάξει κι άλλες πολλές λιχουδιές. Αυτήν, όμως, τελειώσαμε πρώτη. Μας μάγεψε με το χρώμα, μετά τη νοστιμιά της. Σαλάτα σέξυ, με τη όλη τη δροσιά ενός ανοιξιάτικου πρωινού, που την χαίρεσαι για λίγο, όσο κρατάνε οι φρέσκιες φράουλες. Με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί μεταμορφώνεται σε ένα υγιεινότατο κυρίως πιάτο.

Υλικά για 4-6 άτομα

μια σαλάτα φριζέ χοντροκομμένη με το χέρι

μπέιμπυ άγρια ρόκα

1/3 από ένα ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα

λίγο φρέσκο άνηθο χοντροκομμένο

λίγο φρέσκο μαϊντανό σε φυλλαράκια

1 φλ. φράουλες κομμένες σε φετάκια

1-2 ώριμα αβοκάντο σε φέτες ή μεγάλα κυβάκια

1 φλ. φέτα σπασμένη

για τη σος

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ξύδι

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 γεμάτο κ.γ. μουστάρδα

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καλύτερα να μην κόψουμε τις σαλάτες με μαχαίρι αλλά με τα χέρια. Σε ένα μπολ χοντροκόβουμε τις σαλάτες και μαδάμε τα φύλλα του μαϊντανού, τον άνηθο και τα μυρώνια. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σος μέχρι να ομογενοποιηθούν και με τα χέρια μας τα αναμειγνύουμε καλά στη σαλάτα.