mortadela

Η ποιότητα ενός αλλαντικού είναι μια πολύ πονεμένη διατροφική υπόθεση. Ακόμη περισσότερο που το σαλάμι ή η μορταδέλα απευθύνονται τόσο συχνά σε αθώους, παιδικούς ουρανίσκους. Ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας, ο πιο ηθικός και ενάρετος αλλαντοποιός αυτής της χώρας, μερακλής, καλοφαγάς και καλο-μάγειρας ο ίδιος, δεν θα συμβιβαζόταν ποτέ με κάτι μέτριο. Από καραμανλίδικη γενιά-ναι, αυτή που ανακάλυψε κάποτε τον παστουρμά στα μέρη της Καπαδοκίας- το αλλαντικό το έχει στο αίμα και το DNA του από το 1890. Αυτή εδώ η τεράααστια μορταδέλα, μέσα σε κάθε φέτα της κλείνει τη γεύση και το άρωμα από αληθινό κρέας, κομματάκια από φυστίκι Αγίνης, πιπεριά Φλωρίνης, ολόκληρα πιπέρια και καραμανλίδικο παστουρμά. Αλλαντικό όνειρο που τρώγεται σκέτο για να απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο τα πολυεπίπεδα αρώματά του. Οι ιταλοί, μπορούν πια να φάνε τη σκόνη της Sary Κυρίας από τη Δράμα.

Αραπιάν, Ευριπίδου 41, 2103217238