Τα αντίβ είναι ένα μαγικό, τραγανό, λεπτεπίλεπτο και φινετσάτο σαλατικό, που δυστυχώς δεν το έχουμε εκτιμήσει όπως του αξίζει εμείς οι έλληνες.
Στη Γαλλία το λατρεύουν, δεν λείπει ποτέ από μια καθημερινή πράσινη σαλάτα και το αγαπούν πολύ επίσης, ψητό στο φούρνο με βούτυρο, όταν βγάζει μια πικάντικη πικράδα στην ψητή του εκδοχή. Αν αναζητάτε μια ξεχωριστή, υπέροχη σαλάτα, με λίγα υλικά και μοναδική, διαφορετική γεύση, θα εκτιμήσετε δεόντως αυτήν εδώ.
Υλικά για 4-5 άτομα
5 αντίβ
1 μήλο πράσινο καθαρισμένο
1 φλ. χοντροσπασμένα καρύδια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία μπλε τυρί Danablu Arla
Για τη σος
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε στη σαλατιέρα σε χοντρές ροδέλες τα αντίβ.
Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κυβάκια, το μπλε τυρί χοντροσπασμένο, τα καρύδια και τον μαϊντανό.
Σε μπολάκι, χτυπάμε πρώτα τη μουστάρδα με το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε τη σος να ομογενοποιηθεί και ακριβώς πριν σερβίρουμε την προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
*Τα αντίβ τα βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
*Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, πετώντας το κομμάτι της βάσης στο εσωτερικό, που είναι πιο σκληρό και πιο πικρό.
*Αν δεν βρούμε αντίβ θα τα αντικαταστήσουμε με το δικό μας, κοινό μαρούλι ή καρδιές μαρουλιού.
*Είναι σημαντικό να προσθέσουμε τη σος την τελευταία στιγμή γιατί διαφορετικά τα λαχανικά χάνουν την τραγανή τους υφή.
Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!