Ένας τρόπος να μαγειρέψεις τις γαρίδες σε 5-6 λεπτά, δίνοντάς τους και μια πρωτότυπη νότα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με θυμάρι και να γαρνίρουμε στο τέλος με μαϊντανό ή άνηθο.
Υλικά
250 γρ, μεγάλες γαρίδες
2 κ.σ. μέλι
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και τις σοτάρουμε και από τις δυό πλευρές για 4 συνολικά λεπτά.
Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Το ρύζι μπασμάτι ή μια πράσινη σαλάτα με σόγια σος τους ταιριάζει πολύ για συνοδευτικό αλλά τρώγονται ωραιότατα και σκέτες.