garidewglikes

Ένας τρόπος να μαγειρέψεις τις γαρίδες σε 5-6 λεπτά, δίνοντάς τους και μια πρωτότυπη νότα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με θυμάρι και να γαρνίρουμε στο τέλος με μαϊντανό ή άνηθο.

Υλικά

250 γρ, μεγάλες γαρίδες

2 κ.σ. μέλι

2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και τις σοτάρουμε και από τις δυό πλευρές για 4 συνολικά λεπτά.

Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Το ρύζι μπασμάτι ή μια πράσινη σαλάτα με σόγια σος τους ταιριάζει πολύ για συνοδευτικό αλλά τρώγονται ωραιότατα και σκέτες.