gliko

Ο φίλος μου Γαβριήλ Νικολαϊδης, εργένης και εργασιομανής, παρ’όλο που δουλεύει 25 ώρες το εικοσιτετράωρο, βρίσκει το χρόνο να μαγειρέψει τα καλύτερα, αλμυρά και γλυκά. Ως πολυάσχολος, έχει βρει τα κόλπα για να φτιάξει εύκολα και πεντανόστιμα γλυκά που γίνονται σε χρόνο αστραπή!

Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα

11/2 μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

1/4 φλ. φουντούκια χοντροσπασμένα

1/4 φλ. αποξηραμμένα φρούτα (φράουλες, ανανά, δαμάσκηνο ή μάνγκο ή μπέρις σε μικρά κομματάκια)

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα-χωρίς να το αφήσουμε να βράσει-και λιώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα φρούτα. 

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή το βάζουμε σε μια φόρμα που θα στρώσουμε με μια λαδόκολλα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, γύρω στις 2 ώρες.