psarihaitoglou

Ένα απλό φιλέτο ψαριού, είτε από γλώσσα είτε από μπακαλιάρο -μεγάλη σωτηρία για λύσεις της τελευταίας στιγμής όταν το έχεις στην κατάψυξη- μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα γκουρμέ πιάτο που ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά, με μια πανεύκολη σος, με Μακεδονικό Ταχίνι, πλούσια σε βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο. 

Υλικά 

4 φιλέτα ψαριού

4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 κ.σ. νερό

1 σφηνάκι μέλι

λίγο αλάτι-πιπέρι

1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Τα αφήνουμε να αχνιστούν στα υγρά τους 8-10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της σος και ελέγχουμε την πυκνότητα. Αν είναι πολύ σφιχτή, αραιώνουμε με λίγο επιπλέον νεράκι.

Σερβίρουμε το ψάρι με τη σος, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.

Αν έχετε και σεις τις δικές σας εμπνεύσεις με Μακεδονικό Ταχίνι, τις περιμένω εδώ, στα σχόλια, στο Facebook ή στο Instagram με το hashtag #makedonikotahini