marme

Για μερικούς, ο πελτές κυδώνι είναι ο βασιλιάς των γλυκών. Ο ιδανικός, λέει, πρέπει να’ναι διάφανος σαν ξάστερος ουρανός και τρεμουλιαστός στο κόψιμο. Οι “Δρύπες” κατάφεραν να δώσουν μια άλλη, πολύ πιο φινετσάτη υφή στο παραδοσιακό γλυκό. Αυτός εδώ ο πελτές είναι σχεδόν ρευστός σαν κυδωνάτο, μυρωδάτο σιρόπι και πιο υγιεινός, αφού φτιάχνεται από βιολογικά κυδώνια με 75% ακατέργαστη ζάχαρη. Τρώγεται στο ψωμί του πρωινού, ταιριάζει ιδανικά στο γιαούρτι, μπαίνει πάνω από το παγωτό ή σε κρέμες όπως η πανακότα και το τσιζ-κέικ αλλά και πάνω σε ένα κέικ. Επίσης, αρωματίζει μια βινεγκρέτ ή δίνει ιδιαίτερο άρωμα σε μια γλυκόξινη σάλτσα. Αν φυσικά του αντισταθείς και δεν τον αποτελειώσεις με το κουταλάκι.

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738