psomitip

Ο Θανάσης μπορεί να μην έχει φουρνάρικο αλλά παντοπωλείο, όμως για το ψωμί του θα έκανες πολλά χιλιόμετρα: όσο ζούσα στο Παρίσι, το καλύτερο ψωμί της χώρας ήταν το Poilane, ένας φούρνος που έγινε διάσημος για το χωριάτικο, μαύρο, ξινό και γλυκό συνάμα, ψωμί του, με την πολύ χαρακτηριστική γεύση. Την ίδια που θα βρεις στο καρβέλι του Θανάση, που ζυμώνει ένας θείος του στην Αγ. Παρασκευή. Από σιτάρι ή σίκαλη, γεμιστό με αμύγδαλο, καρύδι, σταφίδες και αστεροειδή γλυκάνισο, τρώγεται σκέτο σαν το πιο νόστιμο κέικ, ταιριάζει υπέροχα με τις γλυκές γεύσεις του πρωινού, με τυριά και αλλαντικά και όπως όλα τα αληθινά ψωμιά, όσο μπαγιατεύει τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Οι Συμπέθεροι, Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, 2103836661