Είχα δει το κόλπο στο you tube και το πέρασα για αστείο! Μακαρονάδα με όλα της τα υλικά στο τηγάνι. Ούτε κατσαρόλες, ούτε στραγγιστήρια, ούτε σοτάρισμα, όλα μαζί μπλουμ, τρία σε ένα!
Το δοκίμασα και πιάνει! Και όχι μόνο αυτό αλλά ποτέ μου δεν έκανα τόσο δεμένη, τόσο μελωμένη σάλτσα. Λογικό αφού μ’αυτή τη μέθοδο το άμυλο των ζυμαρικών δεν πετιέται στον νεροχύτη αλλά μένει να δέσει το όλο σετάκι σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε οποιαδήποτε pasta, ναι και τα σπαγκέτι! Σήμερα σας έχω νοστιμότατες, ελαφριές χυλοπίτες της ΗΛΙΣ, που βράζουν γρήγορα, με παράδοση οικογενειακή από τη Ζαχάρω που ξέρει από καλή χυλοπίτα.
Υλικά για 4 άτομα
300-400 γρ. χυλοπίτες Μετσοβίτικες ΗΛΙΣ
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 3
1 φλ. κονκασέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ζάχαρη
τριμμένη παρμεζάνα
μπόλικο φρέσκο βασιλικό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα υλικά μας ανακατεύουμε και γενικά μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες ανακατεύουμε συχνά.
Μόλις γίνουν, ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Θα βρείτε τα ΗΛΙΣ Fb: ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Instagram: ilis_traditional_pasta
Ενδεικτικά σημεία πώλησης:
Ελληνοαγρός Μ.ΕΠΕ , delicatessen, Στοά Λεκκα 23-25
Άρωμα Γης, Φιλολάου 87, Παγκράτι
*Γλυφάδα: Φρουτεμπορική Μυλωνάς , Λεωφ. Βουλιαγμένης 185
*Πετρούπολη: Κρεοτεχνείο, Κεφαλληνίας 73
*Μοσχάτο: Μωραϊτης, Μακρυγιάννη 45
*Καλλιθέα « ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ», Ανδρομάχης 233
*Μαρούσι, «ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» Μητροπόλεως 29