Η σπανακόπιτα, το σπανακόρυζο και όλα τα φαγητά με φρέσκα χόρτα και μυρωδικά, είναι ό,τι μαγικότερο και υγιεινό μπορείς να μαγειρέψεις με τη φρεσκάδα των μυρωδικών και των χορταρικών.
Ο μπελάς είναι στο καθάρισμα και στο πλύσιμο, διαδικασία χρονοβόρα και βαρετή που καταναλώνει και πολύ νερό. Ο Φρεσκούλης μας κάνει τη ζωή εύκολη, όταν με το άνοιγμα μιας συσκευασίας Χορτόπιτα, τα έχεις όλα, το σπανάκι, τα σέσκουλα, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά, πλυμένα, πεντακάθαρα και ψιλοκομμένα. Τα χόρτα με αβγά είναι ένα κλασικό φαγητό του Πηλίου, που φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν όταν τα έχεις όλα έτοιμα στην κατσαρόλα σου.
Υλικά
1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
3 αβγά
3/4 φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα χόρτα να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.
Κάνουμε τρεις “φωλίτσες” ανάμεσα στα χόρτα, σπάμε κάθε αβγό προσεκτικά σε ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνουμε τα αβγά στις “φωλίτσες”.
Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά τα αβγά και σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι το ασπράδι να γίνει άσπρο. Τότε τα κατεβάζουμε αμέσως γιατί θέλουμε τον κρόκο ζουμερό.
Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και τα τρώμε αμέσως με φρέσκο ψωμάκι.