20160315_113354

Αγαπημένη αβγοσαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμάκι.

20160315_113407

Υλικά

1 μικρό ματσάκι ρόκα

1 μικρό ματσάκι κόκκινη ρόκα (ή ραντίτσιο ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)

4 πιπεριές Φλωρίνης, ψημμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Για τη σος

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

χυμό από μισό λεμόνι

2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα (εγώ προτιμώ το Arla γιατί είναι λίγο ξινούλι και ελαφρύ)

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια ρηχή σαλατιέρα.

Αλατίζουμε ελαφρά.

Χτυπάμε σε μπολάκι όλα τα υλικά της σος και τη ρίχνουμε στη σαλάτα αμέσως πριν τη σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε στο τραπέζι.

20160315_113420

Tip

Οι πιπεριές Φλωρίνης κυκλοφορούν και σε βάζο αλλά η γεύση τους δεν συγκρίνεται με αυτές που θα φτιάξουμε μόνοι μας.

Απλώς βάζουμε σε ταψί τις πιπεριές ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια.

Τις φυλάμε για καιρό στο ψυγείο, μέσα σε ταπεράκι που θα προσθέσουμε αλάτι, ξύδι και 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο.